tirsdag, 30 april 2024 10:51

Bill Skarsgård klar som actionhelt i ultravoldelige «Boy Kills World»

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Bill Skarsgård spiller den tause hovedrollen i den dystopiske, ultravoldelige thrilleren «Boy Kills World». Bill Skarsgård spiller den tause hovedrollen i den dystopiske, ultravoldelige thrilleren «Boy Kills World». Foto: Another World Entertainment / Handout / NTB

«Uhyggelig voldelig» heter det om Bill Skarsgårds nye film «Boy Kills World» – der han spiller en rolle publikum ikke er vant til å se ham i.

Rollen som Boy innebærer å spille en stum, karatesparkende actionhelt som skyter raskt og er dynket i blod – andres blod. Helt der har ikke Skarsgård vært – før nå.

– Det var det som var spennende, å finne en skuespiller som ikke var kjent for å jobbe i denne sjangeren, sier «Boy Kills World»-regissør Moritz Mohr.

– Det er lett å ta noen som er kjent for å gjøre actionfilmer. Men det er mer spennende for publikum med en nytt ansikt i denne sammenhengen.

Sjaman

Mohr har fått med seg selveste Sam Raimi («The Evil Dead», «Spider-Man») som produsent for voldsorgien med norsk premiere fredag.

I «Boy Kills World» spiller Bill Skarsgård en ung mann som i et postapokalyptisk diktatur har opplevd å se sin mor og lillesøster bli myrdet. Selv blir han døvstum som følge av opplevelsen.

Han vokser opp i villmarken, der en sjaman trener ham i asiatiske stridskunster. Vi hører tankene hans i en voice-over, der stemmen lyder som om den er fra et av hans favoritt-TV-spill. Hans døde lillesøster dukker iblant opp i en visjon.

Og til slutt anser Boy at tiden er inne for å ta hevn.

– Svært høy

«Uhyggelig voldelig» skriver Variety , og konstaterer at «Boy Kills World» er som om «John Wick» møter «Clockwork Orange».

Mohr roses for å bygge opp sitt eget univers, inspirert av alt fra videospill til «Hunger Games» – og der den ultravoldelige Boy likevel fremstår som «en uskyldig karakter, et såret, vilt barn fanget i en manns kropp».

Bill Skarsgård gjør mange av actionscenene selv, noe som var en forutsetning for at han skulle få rollen.

– Jeg ville at kameraene skulle snurre rundt hele tiden og være med på en måte som gjorde at ansiktet hans synes. Han hadde to stuntmenn, men Bill er veldig høy – og begge stuntmennene var kortere enn det han er, sier Moritz Mohr til TT.

Veltrent

Store deler av filmen tilbringer Bill Skarsgård med bar overkropp. I prinsippet er han like veltrent som storebror Alexander Skarsgård var da han laget «Tarzan»-filmen i 2016. Mohr ler og svarer:

– Ja, det er kanskje noe genetisk. Bill trente i fire måneder før vi begynte å filme.

Regissøren tror det er takket være Skarsgårds rykte at skuespillerkolleger som Famke Janssen («GoldenEye», «X-Men»), Sharlto Copley («District 9») og Michelle Dockery («Downton Abbey») ville stille opp i «Boy Kills World».

Også Jessica Rothe («Happy Death Day»), Brett Gelman («Stranger Things») og Andrew Koji («Bullet Train», «Peaky Blinders») står på rollelisten – der Yayan Ruhian («The Raid» inntar rollen som sjaman.

– Givende

– Hvor starter jeg? avslører Bill Skarsgård hva hans første tanke var da han tok rollen som Boy.

Han så mange kampfilmer, og det var «som å lære et nytt språk», sier han i et intervju på Entertainment World TV.

– Det var en ambisiøs film, og det var forbløffende givende å være med.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.