mandag, 13 mars 2023 12:30

Eirik Jensen løslates midlertidig

Skrevet av
Ekspolitimann Eirik Jensen blir midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Ekspolitimann Eirik Jensen blir midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Foto: Geir Olsen / NTB

Den narkotika- og korrupsjonsdømte tidligere polititoppen Eirik Jensen løslates midlertidig fra fengsel. Han er soningsudyktig på grunn av sviktende helse.

I første omgang blir Jensen løslatt i seks måneder, i det som kalles et straffeavbrudd, skriver VG.

– Vi har jobbet over tid med denne løslatelsen, som har vært svært viktig helsemessig for Jensen, og måttet prioriteres fremfor gjenåpningsspørsmålet. Nå vil han få tid til å arbeide videre med straffesaken i fred og ro, og gjenvinne sin helse. Det er en klok avgjørelse fra Kriminalomsorgens side, sier den tidligere politilederens advokat, John Christian Elden, til avisen .

Kriminalomsorgen kan beslutte at gjennomføringen av straffen skal avbrytes blant annet hvis domfeltes helsetilstand tilsier det.

Den tidligere polititoppen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Borgarting lagmannsrett fant det bevist at Jensen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen med å smugle store mengder hasj inn i Norge.

Ragna Vikre om løslatelsen: – Han er nedkjørt

Eirik Jensen blir hentet hjem i ettermiddag etter å ha blitt kjent soningsudyktig av helsemessige årsaker. – Han er nedkjørt, sier samboer Ragna Vikre.

– Jeg skal bidra så godt jeg kan med å få ham på beina igjen. Han er veldig redusert, sier Vikre til NTB i forbindelse med at Eirik Jensen midlertidig løslates fra fengselet av helsemessige grunner.

Jensen får komme hjem allerede mandag ettermiddag. Han blir fulgt opp av helsepersonell, psykiatere og personene han har rundt seg.

– Jeg er veldig glad for at kriminalomsorgen har tatt en fornuftig avgjørelse. Det viktigste nå er få Eirik på beina igjen, både fysisk og psykisk. Det handler først og fremst å få ham til å falle til ro og inn i mer normale rutiner. Få trent litt og gå turer i skogen, sånne ting, sier Vikre.

Sist redigert mandag, 13 mars 2023 13:20

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa