Ødegaard med måldobbel da Arsenal økte luken

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Martin Ødegaard scoret to mål da Arsenal slo Wolverhampton lørdag. Martin Ødegaard scoret to mål da Arsenal slo Wolverhampton lørdag. Foto: Nigel French / PA via AP / NTB

Martin Ødegaard scoret begge målene da Arsenal slo Wolverhampton 2-0 lørdag. Ødegaard og co. leder Premier League med fem poeng ned til Manchester City.

Nordmannens første scoring kom ti minutter etter pause. Gjestene rullet fint opp, og etter hvert kom Fábio Vieira fri på kanten. Han slo så en flott pasning inn i midten, der Ødegaard kunne spasere ballen inn i åpent mål.

Både Ødegaard og Bukayo Saka var begge nær ballen, men den norske landslagskapteinen var først og feiret for scoring.

Kvarteret før slutt fikk kapteinen ballen inne i feltet og hamret den i hjørnet. Han ble også kåret til banens beste.

– Vi måtte grave dypt i dag og vi var litt treige med ballen, men vi beholdt tålmodigheten og det ga belønning til slutt, sa Ødegaard til Sky Sports etter kampen.

Seks mål

Scoringene var Ødegaards femte og sjette for sesongen, og gjør at Arsenal er serieleder med fem poeng ned til City på annenplass når Premier League tar pause i forbindelse med VM i Qatar.

Arsenal har tolv seirer, én uavgjort og ett tap denne sesongen. City avga poeng med 1-2-tap for Brentford på hjemmebane tidligere lørdag. Erling Braut Haaland var tilbake fra start etter en skade, men greide ikke å score.

– Viktig

– Hver seier er veldig viktig for oss. Det var en veldig viktig seier for å gi oss selvtillit inn i pausen, sa keeper Aaron Ramsdale.

Wolverhampton skapte noen sjanser, men Arsenal-forsvaret holdt unna for det som kom og kunne juble for tre poeng. Wolverhamptons nyansatte manager Julen Lopetegui satt på tribunen under kampen. Med tapet er Wolverhampton fortsatt sist i ligaen med ti poeng.

Ødegaard og Arsenal spiller sin neste seriekamp 26. desember hjemme mot West Ham.

NTB

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.