tirsdag, 11 oktober 2022 15:34

Google etablerer skyregion i Norge

Skrevet av
Google etablerer egen skyregion i Norge. Det kan bety store investeringer. Google etablerer egen skyregion i Norge. Det kan bety store investeringer. Foto: Jeff Chiu/AP/NTB

Google etablerer egen skyregion i Norge, som vil bestå av tre datasenteranlegg på norsk jord. Da er det snakk om store investeringer og et stort antall ansatte.

Beslutningen om hvor Googles datasentervirksomhet i Norge skal etableres er ikke tatt, men hvis alt går som planlagt kan de første avtalene være signert allerede før jul, skriver Digi.no.

Norgessjefen for Google Cloud, Kjell Arne Yttervik, vil ikke ut med hvor stor investeringen vil være i kroner og øre, men legger ikke skjul på at det er snakk om mye penger.

Ser man mot anlegget den amerikanske IT-kjempen har bygd opp i Finland, har de så langt investert mer enn 12,5 milliarder norske kroner.

– Du klarer ikke å investere i en skyregion hvis du ikke bruker en betydelig sum penger. Det eneste referansegrunnlaget jeg har, er hva det har kostet å bygge tilsvarende sentre i andre regioner, og da snakker vi milliarder av kroner, avslutter han.

I tillegg kommer et ukjent antall nye arbeidsplasser.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa