tirsdag, 13 september 2022 14:13

Med god musikk i veggene

ROM MED SJEL: – Jeg liker at det er ordentlig og vil ha løsninger som fungerer. Studioet både ser bra ut og låter bra, det er et rom å bli inspirert av. Det er kult at rommet har sjel. Jeg har et langt og godt forhold til dette rommet, og nå er det klart for ny musikk. Mange nye, legendariske låter skal bli til her, sier Atle Pettersen. ROM MED SJEL: – Jeg liker at det er ordentlig og vil ha løsninger som fungerer. Studioet både ser bra ut og låter bra, det er et rom å bli inspirert av. Det er kult at rommet har sjel. Jeg har et langt og godt forhold til dette rommet, og nå er det klart for ny musikk. Mange nye, legendariske låter skal bli til her, sier Atle Pettersen. Foto: Chera Westman/ifi.no

For artisten, låtskriveren og programlederen Atle Pettersen er lyden viktig. Men også estetikken. Derfor valgte han å innrede sitt nye lydstudio med spilepaneler av eik, montert på akustikkfilt.

I det nye musikkstudioet til Atle Pettersen sitter god musikk i veggene. Han forteller at det i rommet er laget låter som er strømmet over 3 milliarder ganger. Atle, som er kjent som vokalist, låtskriver, programleder i NRK, skuespiller og musikalartist, har overtatt studioet etter låtskriver og produsent Jesper Borgen, som forlot det til fordel for et annet studio i det samme bygget.

Vi befinner oss innenfor porten til Filmparken på Jar. I de mange studioene på området er det blitt skapt norsk filmhistorie siden 1935, og i flere av byggene på området spilles det fortsatt inn film, TV-programmer og reklame. Her finnes det store kostymelageret der du kan leie klær og drakter til innspillinger, events og private fester. Og i det tidligere klippesenteret jobber en rekke komponister, artister og musikkprodusenter i tilrettelagte studiomiljøer.

Inspirerende studiomiljø

En trapp opp møter vi snekker Alexander Nygaard-Andersen sammen med Atle Pettersen, som nå også kan legge snekkerspire til merittlisten. Begge er kledd i arbeidstøy og er klar for dagens økt. På tre dager har de forvandlet det litt slitte lokalet til et moderne og trendy lydstudio med så å si perfekt akustikk.

– For meg handler det om å lage et rom å bli inspirert i. Når jeg først kommer hit, kan jeg bli sittende i 12 timer for å arbeide. Da er det godt å ha et bra rom å være i, sier Atle Pettersen.

Han har nylig overtatt leien av lokalet, men er godt kjent der fra før. I dette studioet er nesten alle låtene han har spilt inn laget, blant dem juleplaten fra 2020 som ble laget der sammen med Jesper Borgen.

– Jeg tør å påstå at i dette bygget er majoriteten av norske hits laget, sier musikeren som nå vil sette sitt eget preg på studioet. Her skal han nå skrive låter til seg selv og til andre.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa