tirsdag, 02 august 2022 07:55

Eldre ektepar drept i leilighet på Otta

To personer ble funnet drept i et boligkompleks på Otta mandag. Gjerningsmannen ringte selv nødetatene om hendelsen. To personer ble funnet drept i et boligkompleks på Otta mandag. Gjerningsmannen ringte selv nødetatene om hendelsen. Foto: Bjørn Brandt / GD / NTB

Mandag den 01.08.22 ca. kl. 18.10 mottok politiets operasjonssentral på Hamar to uavhengige meldinger om knivstikking i et boligkompleks på Otta. I tillegg til et vitne, var det den antatte gjerningsmannen som meldte fra om at to personer var knivstukket.


Politiet rykket ut og ankom åstedet kl. 18.24. Siktede ble pågrepet i nærheten av åstedet av bevæpnet politi. Selve pågripelsen var udramatisk.

Ut fra opplysninger på stedet ble det funnet to døde personer i en leilighet. Lege kom raskt til stedet og kunne konstatere at begge personene var døde. Det er besluttet at de avdøde skal obduseres. Det antas at dette

De drepte er et ektepar født henholdsvis i 1934 og 1939.

Siktede er født i 1977.

Så langt politiet er kjent med er det ingen familiær relasjon mellom de drepte og siktede. Politiet er ikke kjent med at det er noen relasjon mellom de drepte og siktede ut over at de bor i samme nabolag. Dette er imidlertid noe politiet vil søke å avklare gjennom etterforskingen.

Lokalt politi sammen med tilleggsressurser fra Innlandet politidistrikt og KRIPOS jobber på åstedet. Kripos bistår med kriminaltekniske undersøkelser. Det er gjennomført flere vitneavhør i løpet av natten. Det er pr. nå ikke anmodet om taktisk bistand fra Kripos.

Området vil være avsperret til politiet er ferdige med sitt arbeid. Enkelte beboere i området har ikke kunnet returnere til sine bopeler på grunn av åstedsarbeidet som pågår. Enkelte har også ønsket å forbli på hotell inntil videre. Det antas at sperringene vil bli opphevet i løpet av kvelden.

Siktede er ikke avhørt. Politiet arbeider med å få avklart et tidspunkt for avhør av siktede med helsevesenet. Siktede er fortsatt overført helsevesenet og ivaretas der, men vi antar at vi vil kunne avhøre siktede i morgen, onsdag 3. august.

Det er avholdt fengslingsmøte i Østre Innlandet tingrett i dag. Påtalemyndigheten har fått medhold i sin begjæring. Siktede er varetektfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon to uker.

Politiet bekrefter at flere dører er påført skader av politiet under arbeidet med å avklare om det var flere skadede personer i området. Hvorvidt siktede har skadet dører eller annet må vi komme tilbake til. Vi arbeider nå med å avklare hendelsesforløpet.

Siktede har fått oppnevnt advokat Anders G. Bjørnsen, Vågå, som sin forsvarer.

Påtalemyndigheten har anmodet tingretten om at det oppnevnes bistandsadvokat for de pårørende. Vi avventer nå rettens beslutning.

Politiet har oppnevnt pårørendekontakt for de pårørende.

Sist redigert tirsdag, 02 august 2022 15:42

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa