søndag, 03 juli 2022 17:13

Ringerike Trekkspillklubb vant gull i NM på trekkspill

Skrevet av
Ringerike Trekkspillklubb vant gull i NM på trekkspill Foto: Evy Sandlie Eriksen

I helgen spilte Ringerike Trekkspillklubb til gull!

Med Steinar Eriksens suite «Son of a Bitch» med fire satser: «Introduction», «Cheers and Joy», «Un Poco Argentino», og en feiende avslutning: «Crazy on March» tok byens trekkspillorkester seieren i underholdningsklassen under NM i Trekkspill som ble arrangert på Storefjell 30. juni- 3.juli.

For anledningen stilte orkesteret med trekkspillere, fløytist, slagverk (pauker, vibrafon og symbaler), samt strykere med to fioliner og cello. I klassen, med hele syv konkurrerende klubber, høstet RTK anerkjennelse for valg av komposisjon, originalitet og evne til å kombinere trekkspillets omfattende muligheter med andre akustiske instrumenter som slagverk, strykere og fløyte.

Musikalsk leder og komponist, Steinar Eriksen, poengterte nettopp dette i sin takketale. Her oppfordret han trekkspillmiljøer utover i landet til å tørre å eksperimentere med alternative klangvariasjoner.

Under NM spilte også Ringerike Trekkspillklubb seg til en andreplass i klassen Gammeldans klubb/orkester. De presenterte et varierende program bestående av reinlenderen «Solskinnsdag» (Viken/Eriksen), valsen «Jansons Fristelse» (Jacobsen/Eriksen), polkaen «Fjellstølbakkin» (Eriksen) og masurkaen «Skeive Hesjar» (Lyng/Eriksen).

Med takk for innsatsen som komponist og musikalsk leder, mottok Steinar Eriksen mesterskapets dommerpris fra arrangøren, Norske Trekkspilleres Landsforbund, NTL.

Sist redigert søndag, 03 juli 2022 17:32

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa