torsdag, 30 juni 2022 16:23

Peppes har meny med punktskrift for blinde og svaksynte

Skrevet av
Harald Westbyn Harald Westbyn Foto: Frank Tverran

Da Peppes sentralt lagde ny meny i år, var det med Blindeforbundets Ungdom på laget. Med punktskrift på menyen kan den endelig leses av alle, også blinde og svaksynte: - Dette gjør at vi nå kan tilby våre gjester på 63 serveringssteder en meny som kan leses av alle, forteller Rune Sandvik, kjededirektør for Peppes Pizza

- Hos Peppes i Hønefoss har vi hatt dette tilbudet i mange år, sier Harald Westbyn hos Peppes Pizza på Nordre Torg.
Han synes det er fint at kjeden nå markedsfører dette bredt.

Det var Blindeforbundets Ungdom som kontaktet Peppes for å høre om de kunne legge punktskrift på menyen, og med støtte fra Kulturdepartementet har det blitt en realitet.

- Dette var det enkelt for Peppes å si ja til, og en klar vinn-vinn-situasjon. Vi øker gjesteopplevelsen for alle, og de svaksynte blant oss får en enklere hverdag, forteller Rune Sandvik.

Viktig å kunne leve selvstendig

For Blindeforbundets Ungdom er dette et viktig steg i riktig retning for å kunne leve så selvstendig som mulig.

- Det er deilig å kunne dra på restaurant uten å måtte få hjelp av andre for å lese menyer sier Silje Solvang styreleder i Norges Blindeforbund Ungdom.

Blindeforbundets Ungdom jobber for full samfunnsmessig likestilling og sosial inkludering av unge synshemmede. For å få det til er tiltak som dette viktig, forteller Solvang. Det gjør terskelen for å komme seg ut å leve et normalt liv lavere.

Flere serveringssteder kan følge etter

Peppes Pizza er en del av Dely som også driver kjedene TGI Fridays, Starbucks, La Baguette, Kjøkken og Kafe, Eataly med flere i Norge. Nå vil Dely se på mulighetene for at flere av serveringsstedene kan få punktskrift på menyen.

Vi er i kontakt med Blindeforbundets Ungdom for å se på muligheter om vi kan få til dette på blant annet TGI Fridays også, forteller Sandvik. Dette er et relativt enkelt tiltak som gjør at flere kan komme seg ut å kose seg på restaurant uten å be om hjelp.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa