mandag, 21 mars 2022 14:07

Kvinne i 30-årene funnet død på Manglerud – ektemannen er siktet for drap

Skrevet av
Kvinne i 30-årene funnet død på Manglerud – ektemannen er siktet for drap Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En mann i slutten av 30-årene er siktet etter at hans jevngamle ektefelle ble funnet drept i en leilighet på Manglerud i Oslo mandag formiddag.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 12. Da politiet kom til adressen sto kvinnens ektemann og ventet. Politioverbetjent Ingebjørg Hansen forteller at mannen ble pågrepet uten noen form for dramatikk

– En mann er pågrepet og siktet i saken. Han meldte seg for politiet og opplyste om at hans kone var død. Mannen er norsk statsborger. Både siktede og avdøde er i slutten av 30-årene, skriver politiet i en pressemelding om drapet mandag ettermiddag.

Siktet for drap

– Mannen er siktet for drap på kona si. Motiv og foranledning er en del av etterforskningen og er noe vi ønsker å avdekke, sier Hansen til NTB.

Politiet kan ikke si noe om drapshandlingen eller hva som kan ha vært motivet. Paret hadde barn sammen, som mandag var blitt ivaretatt. Også øvrig familie var blitt varslet av politiet.

Kriminaltekniske etterforskere fra politiet jobbet på åstedet lenge utover ettermiddagen mandag, mens den siktede mannen måtte gjennom en omfattende sporsikringsprosess. Det ble også foretatt rundspørringer i nabolaget.

Politiet ville ikke si noe om det er funnet noe drapsvåpen eller kommentere noe rundt selve drapshandlingen.

Forsvarer

Advokat Aase Karine Sigmond ble mandag ettermiddag oppnevnt som den siktedes forsvarer. Politiet hadde allerede kort etter pågripelsen gitt uttrykk for at de ønsket å avhøre en siktede mandag kveld. Det ble ikke gjennomført, ifølge advokaten.

–Jeg har pratet med ham. Det blir ikke avhør. Han er ikke i form til det. Det blir nok ikke avhør tirsdag formiddag heller, men jeg antar at han vil bli framstilt for fengsling. Vi har ikke avklart hvordan han stiller seg til spørsmålet om varetekt, sier Sigmond til NTB i 20-tiden mandag kveld.

Hun sier klienten ikke har tatt stilling til politiets siktelse.

Undersøker forholdet

Det var mandag kveld ikke avklart når den siktede skulle framstilles for fengsling.

Ifølge politioverbetjent Ingebjørg Hansen var ikke politiet kjent med paret på noen vis, men den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet.

– Noe av det vi vil forsøke å finne ut av, er hvordan det har vært i ekteskapet mellom disse to, sier Hansen.

Sist redigert mandag, 21 mars 2022 22:01

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa