tirsdag, 04 januar 2022 08:56

Kunnskapsministeren: Skjønner at lærere er redde

Skrevet av
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Heiko Junge / NTB

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) sier hun har forståelse for at lærere er bekymret for koronasmitte med karanteneunntaket.

Hun lover imidlertid at det vil bli bedre fremover i det flere lærere får dose tre, samtidig som testkapasiteten skaleres opp med millioner flere selvtester fra uke tre.

Brenna var tirsdag gjest i NRKs politisk kvarter, der leder av Utdanningsforbundet Steffen Handal langet ut mot karanteneunntaket og mener mange lærere utsettes for høy smitterisiko med et dårlig testsystem rundt.

– Jeg forstår at mange er skremt og føler at de står i en krevende situasjon, og at de er bekymret for smitte. Men jeg opplever at vi er enige i at vi vil holde skoler og barnehager åpne, og vi har fått entydig råd fra FHI og Helsedirektoratet om at dette er forsvarlig, sier Brenna.

Hun viser også til at forskjellen mellom karantenereglene for lærere og andre yrkesaktive for øvrig er liten: Lærere kan teste seg ut av jobbkarantene på dag én, mens andre kan teste seg ut på dag tre. Hun mener også at situasjonen ville vært enda mer krevende for lærerne som er på jobb om mange kollegaer er ute i karantene.

Handal mener på sin side at fritidskarantene er urimelig i seg selv, og at totalbelastningen på lærere er enorm.

– At dette er forsvarlig er bare rene smittevernvurderinger. Arbeidsmiljø er resultat av en totalvurdering, der vi er i en situasjon med lav bemanning, høyt sykefravær og der de som er igjen påføres en enorm belastning, sier han.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa