tirsdag, 07 desember 2021 07:54

Forsker tror omikronvarianten kan være begynnelsen på slutten for koronaviruset

Skrevet av
En virusvariant som gir mildere sykdom kan være veien ut av pandemien. Omikronvarianten kan derfor være begynnelsen på slutten for koronapandemien. I En virusvariant som gir mildere sykdom kan være veien ut av pandemien. Omikronvarianten kan derfor være begynnelsen på slutten for koronapandemien. I llustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En virusvariant som gir mildere sykdom kan være veien ut av pandemien. Det tror forsker Gunnveig Grødeland ved Universitetet i Oslo.

– En koronavariant som smitter raskere og gir mildere sykdom er det beste vi kan håpe på, sier seniorforsker Gunnveig Grødeland til Stavanger Aftenblad.

Grødeland er leder for forskningsgruppen Influensa og adaptiv immunitet ved Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin ved Universitetet i Oslo.

Gruppen har startet med undersøkelser av den nye mutasjonen og skal blant annet prøve å finne ut hvordan varianten påvirker risikogruppene, og hvordan vaksinen beskytter mot den.

– Koronaviruset vil nok bli likestilt influensaviruset i alvorlighetsgrad. Det vil alltid være til stede, men typisk kun gi mild sykdom. Slik det ser ut nå er en slik mutasjon veien ut av pandemien, sier hun.

En mutasjon som gir mildere sykdom og raskere smitte kan være et tegn på en koronavariant som vil være kompatibel med et samfunn uten restriksjoner.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa