torsdag, 02 desember 2021 15:31

Virke-sjefen bekymret for avbestilte pakketurer og juleshow

Skrevet av
Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, forteller at det er mye usikkerhet i næringslivet etter de siste dagenes koronanyheter. Mange avbestiller nå pakketurer og juleforestillinger, forteller han. Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, forteller at det er mye usikkerhet i næringslivet etter de siste dagenes koronanyheter. Mange avbestiller nå pakketurer og juleforestillinger, forteller han. Foto: Terje Bendiksby / NTB

På få dager har situasjonen i reiselivet og kulturlivet blitt svært usikker, forteller Virke-direktøren. Han vil nå be næringsministeren om et møte.

Avbestillingene renner inn etter de siste dagenes koronanyheter, forteller administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen i Virke.

Særlig kulturinstitusjoner som holder arrangementer før jul, merker nå mange avlysninger. Omsetningsfallet er også stort i reiselivet for pakkereiser og andre ferieturer, sier Kristensen.

Torsdag ble omikronvarianten påvist i Oslo. Dagen før ble den registrert i Øygarden på Vestlandet. Horneland tror mange nå føler seg usikre.

– De delene av næringslivet som lever av å samle mennesker, opplever at det som for få dager så normalt ut, nå er på et helt annet nivå, sier Horneland.

Virke-direktøren varsler at han vil be om et møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for å orientere om situasjonen i næringslivet.

– Vi vil nå prøve å skaffe oss oversikt, men vi er sterkt bekymret for disse delene av næringslivet og ønsker derfor en dialog med regjeringen, sier Horneland.

Han vil ikke si hva han forventer av regjeringen, men viser til at det er innkalt til pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 16 torsdag.

– Vi har hele tiden vært opptatt av at vi må holde samfunnet i gang, men nå er vi i en situasjon der næringslivet blir rammet, sier han.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa