onsdag, 03 november 2021 07:53

Advokater vil aksjonere for høyere satser

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Advokatforeningen varsler en streikelignende aksjon og vil fra neste uke droppe å ta saker i Høyesterett dersom ikke Stortinget øker satsene for rettshjelp.

Norske advokater får 1.085 kroner i timen for å hjelpe folk som er i konflikt med Nav, politiet eller barnevernet. Det er den laveste satsen i Norden, melder NRK.

Advokater som hjelper klienter når staten tar regningen, har ikke rett til å forhandle om den offentlige satsen. Nå vil medlemmene i Advokatforeningen gå til en streikelignende aksjon for å øke satsene.

Advokatforeningen krever at forsvarere skal få 1.560 kroner i timen. I tillegg ønsker advokatene forhandlingsrett om den offentlige rettshjelpssatsen.

– Advokater som får saker for Høyesterett, vil nekte å ta dem så lenge aksjonen varer, sier Advokatforeningens leder Jon Wessel-Aas om aksjonen.

– Det er for tidlig å si nå hvilke konsekvenser en mulig salæraksjon fra Advokatforeningen kan få. Foreløpig registrerer vi at den ikke vil ramme saker som allerede er berammet, altså der hvor sakene allerede er satt opp på sakslisten, sier Høyesteretts direktør Bente J. Kraugerud.

Justis- og beredskapsdepartementet har ikke ønsket å kommentere saken.

NTB

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa