torsdag, 21 oktober 2021 14:12

Norsk elitehockey har fått nytt superverktøy

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Norsk Elitehockey har nå implementert Wisehockey sports analytics-plattformen i hele ligaen. Storhamar har allerede prøvd ut systemet i lang tid.Helautomatisk sanntids sportsanalyse tjener ikke bare coaching og spillerutvikling, men gir også en helt ny sportsopplevelse. Sanntidsdata gjør arenaer mer attraktive for publikum. I tillegg muliggjør Wisehockeys sanntids API nye tjenester på alt fra TV til mobilapper.

Data produsert av Wisehockey tas ikke bare til arenaer, men også til TV -sendinger, spill og mobiltjenester. Nå er det mulig å introdusere funksjoner som visuell sammenligning mellom lag og spillere for det større publikumet, eller tilby dyptgående analyser til profesjonelle og ishockeyanalytikere.

- Det unike, fullt automatiserte sanntids-API-et har muliggjort en ny type dialog med fans. Du kan dele kveldens hendelser umiddelbart, ikke dagen etter. Du kan bruke alle moderne digitale metoder, som også vil være nøkkelen til å nå ut spesielt til unge tilskuere. For eksempel gir den avanserte plattformen til The Fan Group i Norge et interaktivt medium for å betjene fanbasen, sier salgssjef i Wisehockey Ltd, Miska Kuusisto.

Teknologien gir trenere nye superverktøy

shotmap

Den helautomatiserte sanntidsanalyseplattformen gjør det mulig å spore spilldetaljer som har vært vanskelige eller umulige å samle og analysere før. Data behandles også automatisk til et visuelt, lettfattelig format, inkludert automatisk videoklipp av alle spillhendelser. Dette gir nye verktøy for coaching og spillerutvikling for en dypere forståelse av spillet.

For eksempel består statistikken over forventede mål (xG) av automatisert analyse av dusinvis av mengder i sanntid. Modellering er basert på titusenvis av skudd og millioner av spillhendelser.

- Å ta Wisehockey til den norske Fjordkraftligaen viser at den finjusterte plattformen lett tilpasser seg nye miljøer. Med denne utviklingen får ishockeypublikummet nye tjenester. Smart puckteknologi forsterker posisjonen til norsk ishockey både profesjonelt og når man konkurrerer om publikums tid mellom andre idretter og fritidsaktiviteter, sier administrerende direktør i Wisehockey Ltd Tomi Mikkonen.

Med norsk elitehockey dekker Wisehockey-plattformen hele tre profesjonelle ligaer. Systemet har blitt brukt allerede i den internasjonale KHL og den finske hockeyligaen. I tillegg brukes Wisehockey på arenaer som Vierumäki Olympic Training Center, hjemmet til Finlands nasjonale ishockeylag.

Wisehockey Ltd tilbyr automatisert sanntidsanalyse også for andre sporter. Wisesports fotballanalyseplattform har blitt brukt i over et år på arenaer som Eerikkilä Training Center hos Fotballforbundet i Finland.

Sist redigert torsdag, 21 oktober 2021 14:19
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa