søndag, 26 september 2021 13:12

Oslo-politiet sammenligner gjenåpningsnatten med nyttårsaften

Skrevet av
Mange tok turen ut på byen for å feire gjenåpningen av Norge natt til søndag. Her fra Youngstorget i Oslo. Mange tok turen ut på byen for å feire gjenåpningen av Norge natt til søndag. Her fra Youngstorget i Oslo. Foto: Naina Helén Jåma / NTB

I hovedstaden rykket politiet ut til 190 oppdrag gjenåpningsnatten natt til søndag. Det er nesten på nivå med en normal nyttårsaften, ifølge politiet.

– Vi har hatt en noe større bemanning enn normalt. Vi har jo i lang tid vært klar over at en gjenåpning ville komme, og vi har hatt god tid til å forberede oss på det, sa politiinspektør Egil Jørgen Brekke i Oslo politidistrikt på en pressebrifing utenfor politihuset på Grønland i Oslo søndag formiddag.

Han sier at natten var mer hektisk enn normalt, men at det likevel ikke var mer hektisk enn en typisk nyttårsaften eller 17. mai, og dermed noe politiet har kapasitet til å håndtere.

Over hele landet var det lørdag kveld og natt til søndag store folkemengder i gatene og på utestedene, og flere steder oppsto det slagsmål og lignende hendelser.

I Oslo var det ikke mange alvorlige hendelser natt til søndag, forklarer Brekke.

– De fleste oppdragene har vært ordensforstyrrelser, i tillegg til noen trafikale utfordringer. Men det har vært få alvorlige hendelser, sier han.

Brekke sier at politiet tar høyde for at det kan bli mye folk på byen og store folkemengder i gatene også i de kommende helgene.

– Men det er vi forberedt på, vi har en god grunnberedskap og evne til å ivareta den type aktivitet som vi så denne helgen, sier politiinspektøren.

I Hønefoss var det mye folk ute, men de oppførte seg så bra at politiet fikk lite å gjøre.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa