lørdag, 28 august 2021 11:17

En person skutt og drept i politiaksjon i Sarpsborg – hendelsesforløpet er uklart

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Spesialenheten for politisaker er varslet og vil overta saken etter at en person ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg lørdag morgen. Spesialenheten for politisaker er varslet og vil overta saken etter at en person ble skutt og drept av politiet i Sarpsborg lørdag morgen. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Hendelsesforløpet er uklart etter at en person ble skutt og bekreftet død av politiet i Sarpsborg i forbindelse med en væpnet aksjon lørdag morgen.

Operasjonsleder Kristian Loraas i Øst politidistrikt vil foreløpig ikke kommentere situasjonen ytterligere .

– Jeg kan bekrefte at en person er skutt og drept i forbindelse med et politioppdrag. Spesialenheten er varslet og vil sannsynligvis overta, sier Loraas til NTB.

Uklart hendelsesforløp

Leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge Liv Øyen hos Spesialenheten for politisaker sier til NTB at de har etterforskere på vei til åstedet.

– Spesialenheten ble varslet like etter hendelsen og har besluttet å etterforske saken. Årsaken til det er at vi alltid etterforsker saker der politiet har skutt noen, sier hun.

Første steg i etterforskningen er å gjennomføre avhør med de involverte polititjenestemennene i saken, og eventuelt andre vitner.

– Vi vet ikke noe mer konkret om hendelsesforløpet. Kripos bistår oss med de kriminaltekniske undersøkelsene. Nå i dag gjelder det å komme i gang med etterforskningen, sier Øyen til NTB.

Livet sto ikke til å redde

– Politiet fikk melding litt over klokken 8 som medførte at det var et væpnet oppdrag, og i den forbindelse har politiet avfyrt skudd mot en person. Det ble utført livreddende førstehjelp, men livet sto ikke til å redde, sier politiets innsatsleder Frode Petersen til medier på stedet.

Han ønsker ikke å kommentere om personen var bevæpnet, eller noe om hvor mange skudd som ble avfyrt.

Sarpsborg Arbeiderblad opplyste i 9-tiden at det var et stort politioppbud ved Valaskjold i Sarpsborg.

En person lå da på bakken utenfor KK Sushi mellom Prestegården og gamle Glombuss, beskrev Sarpsborgs Arbeiderblads journalist på stedet.

Ryster lokalsamfunnet

Ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen-Evje sier til VG at hendelsen har rystet lokalsamfunnet i Sarpsborg. Han vet ikke noe mer om hendelsen enn det som har kommet fram i mediene.

– Hørte fire-fem smell, så kom det plutselig to ambulanser, legebil og tre-fire politibiler og et Sea King, sier et øyenvitne til SA.

Fylkesvei 118 er stengt for gjennomkjøring, og bilister bør finne alternative ruter, skriver avisen.

Pårørende er ikke varslet.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa