mandag, 16 august 2021 07:54

Politiet har funnet våpen etter skytingen på Skøyenåsen

Skrevet av
Politiet var søndag kveld på Skøyenåsen i Oslo med store stryker etter at de fikk melding om at det er avfyrt skudd på Skøyenåsen T-banestasjon. Politiet var søndag kveld på Skøyenåsen i Oslo med store stryker etter at de fikk melding om at det er avfyrt skudd på Skøyenåsen T-banestasjon. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Politiet har funnet et våpen som de mener kan knyttes til skytingen på Skøyenåsen i Oslo søndag kveld, melder Avisa Oslo.

Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier til avisa at han ikke kan kommentere hvor våpenet ble funnet eller hva slags våpen det er snakk om.

– Vi har gjort funn av et våpen. Våpenet vil nå bli undersøkt. Og så får vi komme tilbake til hvor det våpenet ble funnet, sier han.

Gulbrandsen sier videre at politiet har kjennskap fra tidligere til mannen i 30-årene som er pågrepet i forbindelse med skytingen, men ønsker ikke å kommentere hvordan.

Det var like etter klokka 20 søndag kveld at to personer ble skutt i en T-banevogn på Skøyenåsen, øst i Oslo. Den antatte gjerningsmannen løp fra stedet.

De to skadde, to unge menn mellom 18 og 20 år, har utenlandsk etnisk bakgrunn. Den pågrepne er en hvit mann i 30-årene, ifølge Avisa Oslo.

Til NRK har politiet tidligere opplyst at de blant annet undersøker om skytingen var rasistisk motivert.

De to skadde er innlagt på sykehus med alvorlige skader, men tilstanden betegnes som stabil. Det er ingen kjent relasjon mellom ofrene og den antatte gjerningsmannen, ifølge politiet

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa