mandag, 28 juni 2021 09:02

Covidstatus Ringerike kommune

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Det er rapportert om to nye personer diagnostisert covid-19 positive i uke 25. Samlet antall covid-19 positive i Ringerike siden pandemiens start er 640.

I uke 25 er smittetallet 13,2/100.000. Det er niende 14 dagens insidens med smittebelastning under 100/100.000.

Test og andel positive

Testaktiviteten er preget av at det har vært få nysmittede og at det ikke er utbrudd i store klynger.
De som testes i dag er nærkontakter til bekreftede tilfeller i andre kommuner, test i forbindelse med inn og utreise, test som følge av symptomer og screening av utelivs og drosjenæringen.

I uke 25 er det testet 160 innbyggere ved testkontoret og lastet ned 262 prøvesvar. Andelen av positive test er 0,6 % for uke 24-25.

Ingen innleggelser

Det er ikke registrert nye sykehusinnleggelser i uke 25 i Ringerike kommune. Det er ikke registrert dødsfall. Det siste registrerte dødsfall ved inngangen til uke 15.

Vaksinasjon

Det er nå satt i alt 21.785 vaksiner i Ringerike kommune. 12.996 har fått en dose (sv.t. 42 % av befolkningen); 8789 har fått andre vaksine og regnes som ferdig vaksinert (sv.t. 29 % av befolkningen) (30649 innbyggere).

Ringerike kommune tilbyr nå vaksinasjon til gruppe 9 (alder 45-54 år). De som kan bestille time får en SMS med informasjon om timebestilling. Utover helsepersonell har regjerningen nå besluttet å gi barnehageansatte og lærere i skolene prioritert for vaksinering. Målet er at det skal gi barn og unge kontinuitet i hverdagen. Det er åpnet for, at kommunene kan bruke opptil 10 % av tildelte vaksiner til dette arbeidet. Ambisjonen er at yrkesgruppene skal være vaksinert minst en gang før skolestart. Det er kommunene som må prioritere innenfor tildelte vaksiner.

Fortsatt noe usikkerhet

Denne uken ble det avdekket utbrudd blant arbeidere i Skanska med arbeidsplass i Hole. Flere av de positive har vært i Ringerike. Dette gjør at vi er ekstra obs i Ringerike nå. Det er totalt 11 smittede i Hole knyttet til denne klyngen. Smittesporingsarbeidet er omfattende og ressurskrevende.

 

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa