tirsdag, 23 mars 2021 08:34

Bekmørk påske for høyfjellshotellene

Skrevet av
Flere hoteller går en tøff påske i møte, som her i Geilo. De hotellene som holder åpent venter langt under halvparten av sitt ordinære belegg etter regjeringens tiltak. Flere hoteller går en tøff påske i møte, som her i Geilo. De hotellene som holder åpent venter langt under halvparten av sitt ordinære belegg etter regjeringens tiltak. Illustrasjonsfoto: Camilla Frølich / NTB

Regjeringens innføring av særlig høyt tiltaksnivå i Viken gjør en allerede vanskelig situasjon enda vanskeligere for flere hoteller.

Fredag ble det klart at Fyri-hotellet i Hemsedal stenger og ikke kommer til å åpne igjen før til sommeren, og etter at regjeringen la fram de nye tiltakene, opplevde Dr. Holms hotell på Geilo at halvparten av gjestene avbestilte, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi stenger ikke foreløpig. Men slik forholdene er nå er det økonomisk galskap å holde åpent. Vi har helt håpløse tap, sier hotelldirektør Frank Arne Rasmussen.

Familieeide Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet er stengt, men åpner på skjærtorsdag – hvis de får nok bestillinger.

– Vi pleier jo ha rundt 700 gjester her i påsken. Og vi lå godt an før Viken ble stengt. Vi må ha 200 for at det skal være regningssvarende å holde åpent, men nå ligger vi litt under, sier direktør og medeier Knut Nibstad.

Ifølge Nibstad er hele hotellets oppbygde egenkapital borte og hotellet må låne penger for å holde det gode.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa