lørdag, 12 desember 2020 09:13

23 nye smittetilfeller i Ringerike fredag: – Stor og omfattende smittesporing

Skrevet av

Sent fredag kveld meldte Ringerike kommune om 23 nye smittetilfeller i kommunen fredag. Utbruddet på Hov er en stor del av årsaken.

Tirsdag kveld ble det påvist smitte hos en beboer på Hov. Mannen i 70-årene ble innlagt på Ringerike sykehus samme kveld. Da uttalte kommuneoverlege Karin Møller at smitteveien inn på gården ikke var kjent.

Fredag kveld skrev Ringerikes Blad at ytterligere tre ansatte og en beboer ved Hov er smittet. I tillegg har tre av nærkontaktene knyttet til Hov testet positivt. Seks ansatte, to beboere samt tre nærkontakter kobles nå til utbruddet på Hov.

– Det er en stor og omfattende smittesporing, og med større tall enn vi pleier. Men det er betryggende at vi finner ut hvor smitten kommer fra. Smitten henger på kjente klynger, sier kommuneoverlege Karin Møller til Ringerikes Blad.

Foruten smitten på Hov, er det utbrudd knyttet til en storfamilie, skriver avisen. 13 av dem som har fått positive prøver fredag er knyttet til denne klyngen. En er knyttet til en mindre familie.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa