onsdag, 25 november 2020 08:37

Tusenvis av straffesaker urørt hos politiet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Flere tusen straffesaker ligger ubehandlet i norske politidistrikter. Arbeidsmengden har ført til at ansatte har varslet Politidirektoratet.

Bare i Øst politidistrikt har 6.000 saker ligget urørt i over tre måneder. Over 1.000 har samlet støv i over et år, viser tall NRK har hentet inn.

I Vest politidistrikt har 2.748 saker ligget urørt i over tre måneder, mens tallene for Trøndelag og Nordland er henholdsvis 1.993 og 862. Det store arbeidspresset har ført til at ansatte har levert et skriftlig varsel til Politidirektoratet.

«Flere lokale tillitsvalgte varsler om kollegaer som gråter på jobb. Dette begrunnes i manglende kontroll over egen portefølje/arbeidssituasjon», står det blant annet i varselet.

Hovedtillitsvalgt Yvonne Schilling i Øst politidistrikt sier de opplever situasjonen som kritisk.

– Vi har fått tilbakemelding fra medlemmer om at de er sykmeldt på grunn av arbeidssituasjonen. Det innebærer en høy kostnad for dem som er igjen. Arbeidsmengden blir ikke mindre av at noen er borte.

Sakene som ligger og støver ned, dreier seg om alt fra grov vold i hjemmet til en stjålet sykkel.

Politimester Ida Melbo Øystese i Øst politidistrikt ønsker ikke å kommentere varselet av respekt for behandlingen. Assisterende politidirektør Håkon Skulstad bekrefter at varselet skal behandles av et eksternt advokatfirma.

Situasjonen er lik i flere politidistrikter i landet. Flere fagforeningsledere NRK har vært i kontakt med, kjenner seg igjen i store deler av varselet som er sendt.

NTB

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa