mandag, 26 oktober 2020 14:43

Årets barne- og ungdomssamling i Prestfoss

Skrevet av
Bente Storbakken underviser. Bente Storbakken underviser. Foto: Åshild Wetterhus

Buskerud folkemusikklag og Folkemusikksenteret inviterer barn og unge fra 7-16 år til den årlige samlinga i Prestfoss fylt med sang, spell, dans og nysirkus! Vanligvis er dette en helgesamling, men av smittevernhensyn er samlingen forkortet til et dagskurs på sju timer, der undervisningen skjer adskilt i grupper.

Samlingen foregår på Sigdal museum - Folkemusikksenteret i Buskerud. Deltakerne får en opplevelsesrik dag fylt av folkemusikk og folkedans i møte med fremragende instruktører. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta på kurs i hardingfele, vanlig fele, kveding, sjøfløyte, munnharpe og dans, mens det kreves et visst grunnlag for å delta på torader- og slåttetrommekurs. Det sistnevnte tilbudet er nytt av året, og vi er så heldige å ha Kjell Tore Innervik fra NMH som instruktør. I tillegg vil Steinar Ofsdal undervise i sjøfløyte. Synne Frogner og Rebecca Lofft underviser i hardingfele, og Bente Storbakken på vanlig fele.

På torader møter elevene Erik Strysse, og på munnharpe Even Westeng. Karolina Westling er instruktør i kveding, og hallingdølene Henrik Opheim Berg og Mikkel Aasberg Arnesen lærer bort dans med vekt på halling. Alle deltakerne får prøve seg på seljefløyte med Trond Vetterstad, og sjonglør og sirkusartist Geir Berge Ottersen byr på aktiviteter knyttet til ny- sirkus rundt på alle gruppene.

Aldersgrense for å delta er 7 år, og barn og unge opp til 16 år er velkomne både som tidligere og nye deltakere! Er deltakerne medlem av et lokallag kan det søkes om støtte til samlinga, og på den måten dekke en del av utgiftene.

Arrangørene vil være behjelpelig med å skaffe instrumenter til låns, dersom det trengs. Ellers må deltakerne ta med sine egne instrumenter.

Kurset arrangeres av Buskerud Folkemusikklag og støttes økonomisk av Viken Fylkeskommune, Rådet for folkemusikk og folkedans og Norsk Musikkråd/ KOMP.

Sted: Sigdal Museum
Tid: Lørdag 7.11 kl 11-18.
Pris: 400,-
Påmelding via ticketco

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa