mandag, 05 oktober 2020 12:06

Hunden var hjemme da Anne-Elisabeth Hagen forsvant

Skrevet av
Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog 31. oktober 2018. Ektemannen Tom Hagen er siktet for å ha drept henne eller medvirket til det. Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog 31. oktober 2018. Ektemannen Tom Hagen er siktet for å ha drept henne eller medvirket til det. Foto: Vidar Ruud / NTB

Hunden Tassen var hjemme dagen Anne-Elisabeth Hagen forsvant, men politiet var for sene med å gjøre kriminaltekniske undersøkelser av valpen.

Det skriver NRK. Ifølge fagpersoner kanalen har snakket med, er det mulig å finne relevante spor på kjæledyr i kriminalsaker.

Ifølge politiets tidslinje var Anne-Elisabeth Hagen alene hjemme sammen med valpen Tassen da én eller flere gjerningspersoner tok seg inn i boligen. Hunden ble funnet innesperret i en stue i huset.

Ståle Kihle, bistandsadvokaten til familien Hagens tre voksne barn, sier til NRK at det er «opplagt» at hunden også burde ha blitt undersøkt.

– Det er jo en «gjenstand» som burde vært undersøkt og et sted man teoretisk sett kunne tenke seg å finne spor. Det har jo politiet også skjønt, men tydeligvis altfor sent, sier Kihle til kanalen.

Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på Anne-Elisabeth Hagen etter at hun forsvant fra parets hjem i Lørenskog i oktober 2018. Han nekter straffskyld. Politiet utelukker ikke at flere personer har vært delaktige i saken.

Øst politidistrikt har ikke ønsket å svare på spørsmål om hunden.

– Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke kommentere hvilke undersøkelser vi har gjort eller ikke, eller spekulasjoner rundt dette, skriver politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en epost til NRK.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa