fredag, 25 september 2020 07:58

Lovfester rett til å sette opp elbil-lader hjemme

Skrevet av
Lovforslaget betyr at borettslag i fellesskap kan tvinges til å ta regningen for oppgraderinger av strømnett og ny infrastruktur for at elbileiere skal kunne lade i fellesgarasjer. Lovforslaget betyr at borettslag i fellesskap kan tvinges til å ta regningen for oppgraderinger av strømnett og ny infrastruktur for at elbileiere skal kunne lade i fellesgarasjer. Foto: Lise Åserud / NTB

Nå fremmer regjeringen et lovforslag som gjør at styrer i borettslag ikke kan hindre folk å sette opp et eget ladepunkt for elbil i felles garasje.

– Vi lovfester at en andelseier i et borettslag får en rett til å sette opp et ladepunkt, også i tilfeller der flertallet i borettslaget er imot, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) til NRK.

Den enkelte må selv dekke utgifter til ladeboks og betale for strømmen de bruker.

– Men andelseiere uten elbil kan bli nødt til å være med å dekke utgifter til oppgraderinger av borettslagets strømnett, sier han.

Lovendringen kan ha betydning for omkring 500.000 eierseksjoner i 63.000 sameier, og i underkant av 360.000 borettslagsboliger i 8.700 borettslag.

Det er kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget som nå skal behandle saken. Loven kan tidligst tre i kraft fra 1. januar 2021, om saken blir behandlet før årsskiftet.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa