torsdag, 30 august 2018 15:55

Anna Rasmussen får bot på 100.000 kroner

Anna Rasmussen (22), mest kjent som bloggeren «Mamma til Michelle», får en bot på 100.000 kroner for å ha arrangert konkurranser uten å ha delt ut premier. Anna Rasmussen (22), mest kjent som bloggeren «Mamma til Michelle», får en bot på 100.000 kroner for å ha arrangert konkurranser uten å ha delt ut premier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Anna Rasmussen (22), mest kjent som bloggeren «Mamma til Michelle», får en bot på 100.000 kroner for å ha arrangert konkurranser uten å ha delt ut premier.

I perioden 13. mars til 25. mai ble det arrangert fem konkurranser på den åpne Facebook-profilen til Rasmussen. I konkurransen kunne følgere som kommenterte «JA», delta i trekningen av blant annet populære moteprodukter.

Konkurransene skapte stor engasjement, men ble senere slettet uten at vinnere ble trukket eller at premier ble delt ut.

– Det er ulovlig å gjennomføre konkurranser eller salgsfremmende kampanjer der en lokker med premier, uten å trekke en vinner eller dele ut premier, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukerrådet.

I et svarbrev har Rasmussen bekreftet at det ikke ble delt ut premier i de aktuelle konkurransene. Bloggeren selv sier hun oppdaget feilen da hun i juli skulle finne dokumentasjon på ulike vinnere som har vært trukket.

– I den prosessen fant vi ut at det i perioden mars til mai har vært fem konkurranser der det ikke var trukket vinner hurtig nok. Så fort vi fant ut av dette ble det betalt ut premier i konkurransene for over 5.000 kroner, som jeg tok fra egen lomme, skriver hun på bloggen sin.

Anna Rasmussen AS har frist til 18. september til å kommentere varselet fra Forbrukerrådet.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa