mandag, 27 august 2018 21:17

Politimann slettet VG-fotografs bilder

Da VGs folk ba en politimann om hjelp i en anspent situasjon, slettet politimannen flere bilder fra fotografens kamera. Politifolkene på dette bildet, som er tatt etter at ting hadde roet seg, var ikke involvert i saken. Da VGs folk ba en politimann om hjelp i en anspent situasjon, slettet politimannen flere bilder fra fotografens kamera. Politifolkene på dette bildet, som er tatt etter at ting hadde roet seg, var ikke involvert i saken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

En politimann slettet bilder VGs fotograf tok under ulykken på Nationaltheatret stasjon. Politiet beklager – etter først å ha stilt seg uforstående til saken.

Mandag innrømmet oslopolitiet at en av deres tjenestemenn slettet bildene fra fotografens kamera, skriver Aftenposten.

– Det har tatt noe tid å undersøke saken, men vi har fått mer klarhet i hendelsesforløpet. Det er bare å beklage at en av våre tjenestepersoner har opptrådt kritikkverdig overfor journalisten fra VG, skriver kommunikasjonsrådgiver Silje Tamara Daugstad i Oslo politidistrikt. Politiet lover å svare skriftlig på avisens klage og gå gjennom sine rutiner for håndtering av mediene.

Hendelsen oppsto i forbindelse med en ulykke på Nationaltheatret stasjon søndag kveld der en Brann-supporter falt ned i skinnegangen og ble påkjørt av T-banen.

– Da vårt team kom til stedet for å gjøre jobben sin, ble de ganske raskt konfrontert og skjelt ut av en rekke svært aggressive personer. Fotografen og journalisten følte seg utrygge og henvendte seg til en politimann for å be om assistanse til å roe gemyttene, sier sjefredaktør Gard Steiro i VG. I stedet skal politimannen ha opptrådt aggressivt, og han begynte å slette flere bilder.

– Dette er helt uakseptabelt. Jeg har aldri i min tid som redaktør i Norge opplevd noe lignende, sier Steiro.

Avisen har klart å gjenskape de slettede bildene, der også politimannen er avbildet.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa