onsdag, 31 januar 2018 10:39

Utro samboer tapte bil og bolig

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Kvinnen fant ut av samboeren og faren til parets barn hadde opprettet et forhold til en annen via sjekkeappen Tinder. Kvinnen fant ut av samboeren og faren til parets barn hadde opprettet et forhold til en annen via sjekkeappen Tinder. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Da samboeren på nytt var utro slo dommerdatteren troskapsavtalen i bordet og gjorde krav på bil og bolig. I retten fikk hun medhold.

Etter oppdagelsen av at samboeren var utro via sjekkeappen Tinder, fikk kvinnen hjelp fra faren som er dommer. Hun fikk samboeren til å signere en avtale om troskap, skriver Rett24.

Så oppdaget kvinnen at samboeren, og faren til parets barn, slett ikke hadde brutt forholdet han hadde på si.

Hålogaland lagmannsrett gir den forsmådde kvinnen medhold i at avtalen paret hadde inngått er gyldig. I likhet med tingretten konkluderer ankedomstolen med at 38-åringen må overføre sin andel av parets felles leilighet og andelen på 100.000 kroner i en bil, totalt verdier for om lag 1,6 millioner kroner. Mannen forsøkte i retten å hevde at avtalen var ugyldig, men fikk ikke medhold.

– Avtalen hadde et aktverdig formål; å forhindre framtidig utroskap fra samborens side og på denne måten bidra til at samlivet kunne fortsette, skriver Hålogaland lagmannsrett i dommen, og fortsetter:

– Etter lagmannsrettens oppfatning er troskap en grunnleggende moralsk forutsetning for et samboerforhold, og kan normalt ikke betraktes som en særlig tyngende forpliktelse.

Avtaler skal holdes – og har du først lovet å gi bort hus og bil om du er utro, vel, så bør du antakelig velge dine apper med omhu, skriver Rett24. Mannen ble også dømt til å betale kvinnens sakskostnader på en halv million.

Sist redigert onsdag, 31 januar 2018 10:42

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa