tirsdag, 09 januar 2018 10:19

Felberg, Strøm og Skavlan leder Spellemann

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Tarjei Strøm, Thomas Felberg og Jenny Skavlan leder Spellemannshowet i februar. Tarjei Strøm, Thomas Felberg og Jenny Skavlan leder Spellemannshowet i februar. Foto: NRK

Thomas Felberg, Tarje Strøm og Jenny Skavlan skal lede Spellemann-showet når det direktesendes på NRK søndag 25. februar fra Oslo Konserthus.

Thomas Felberg leder Spellemannprisen for første gang, etter selv å ha vunnet prisen i rockeklassen med gamlebandet WE for 2004-utgivelsen «Smugglers». Strøm har også fartstid som nominert: To ganger med Datarock.

– Helt siden jeg så TNT opptre på Spellemannprisen med røykbomber og vindmaskin i 1985, har jeg drømt om å få være med på å lede showet.

Nå skal de sammen med Skavlan, som ledet prisutdelingen i 2014, hedre musikerkollegene. Om valget av programledere sier NRKs prosjektleder Stig Malme:

– Jenny, Tarjei og Thomas har hver for seg ledet og bidratt til flere av de største og mest folkekjære programmene Norge har. Sammen ivaretar de alt fra storslått galla til detaljkunnskap om kjente og ukjente musikkperler. Så hvem er vel bedre til å lede vår hyllest av norsk musikkbransje når Spellemannprisene for 2017 skal deles ut?

Ifølge NRK blir det to sendinger: Første del av Spellemannshowet sendes også på NRK2 og på nett og ledes av Tarjei Strøm. Her skal 13 priser deles ut, fulgt av musikalske innslag, ifølge Spellemanns hjemmeside.

Etter drøyt halvannen times pause går startskuddet for del to, direktesendt på NRK1, hvor Felberg og Skavlan sammen skal lose seere og publikum gjennom 12 priser som skal utdeles.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa