fredag, 01 september 2017 11:48

Polititeori: 25-åring drepte kjæresten fordi han fryktet hun ville slå opp

Politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt under fengslingsmøtet i Ringerike tingrett i juli. Politiadvokat Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt under fengslingsmøtet i Ringerike tingrett i juli. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet mener 25-åringen som drepte samboeren på hytta i Flå i Hallingdal juli, gjorde det fordi han fryktet at hun ville gå fra ham.

– Vi mener dette er en ganske impulsiv handling som skjer på grunn av forholdet mellom siktede og avdøde. Politiets sterkeste teori er at drapet skjedde fordi han fryktet at hun skulle gå fra ham. Dette bygger i stor grad på det siktede sier selv, sier politiadvokat Per Thomas Omholt hos politiet i Hønefoss til VG.

21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Rygge i Østfold ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Hallingdal 18. juli. Det var hennes 25 år gamle samboer, som også er fra Rygge, som fortalte politiet om drapet da han ble sittende fastklemt etter en bilulykke samme morgen.

Torsdag rekonstruerte politiet drapet på hytta sammen med 25-åringen. Omholt mener at siktede i dag husket mer detaljer om hva han så og tenkte før og etter drapet.

25-åringen har erkjent at han drepte samboeren med en kniv, men ifølge forsvareren, Sindre Løvgaard, sier han fortsatt at han ikke hadde et drapsmotiv og ikke husker selve drapet.

Mannen ble innlagt på psykiatrisk sykehus etter drapet.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa