onsdag, 14 juni 2017 16:29

Kommunene i regionen har fått brev

Skrevet av
Gerd Sofie Andersen og Jon Georg Dale Gerd Sofie Andersen og Jon Georg Dale

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale har sendt ut et brev til alle ordførerne i Norge der han oppfordrer dem til å sette matomsorg for eldre på dagsorden. Men er hjemmemat-ordningen i våre kommuner noe å skryte av?

I tillegg sparker han i gang Gylne Måltidsøyeblikk 2017, sammen med Forbrukerrådet og Pårørendeaksjonen. I år jakter Dale etter måltidsordninger for eldre som bor hjemme. Alle kan tipse om en matordning de er fornøyde med, og en vinner blir kåret i august. Flere mattilbud vil være avgjørende når vi nå møter eldrebølgen om få år.

I 2050 forventer vi 35 prosent flere folk i Norge enn i 2010. Ved å tilrettelegge for gode matordninger kan man spare flere millioner kroner.  En analyse gjort ved UiO viser at forebygging og behandling av underernæring kan spare 800 millioner kroner. Et annet poeng er at dersom vi skal videreføre dagens mattilbud vil dette kreve 150 millioner offentlige måltider årlig i 2050. Det ligger derfor store muligheter for dem som vil satse på nye løsninger.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa