tirsdag, 06 juni 2017 10:45

Statssekretær på Hønefoss-besøk

Skrevet av

Statssekretær i Finansdepartementet, Tore Vamraak (H), har besøkt Hønefoss og Tronrud Eiendom. Han synes utviklingen i Hønefoss ser spennende ut.

Ringeriksbanen og ny E16 er med i Nasjonal transportplan (NTP) med varslet oppstart i 2021/22 og planleggingsarbeidet for prosjektet pågår med et stort fagmiljø.
 
Storsamfunnet skal investere enorme summer, for tiden er Ringeriksbanen/E16 kostnadsberegnet til 26 milliarder kroner, noe som tilsvarer mer enn kr 650 000,- pr innbygger i Hole/Ringerike.
 
Som statssekretær i Finansdepartementet presiserer Vamraak at en premiss for den store samferdselsinvesteringen har vært at kommunene bidrar med tilrettelegging for fortetting rundt framtidige stasjoner.

Under besøket hos Tronrud Eiendom i Arnemannsveien fikk Vamraak presentert Snøhettas planer for byutvikling på Øya, Lloyds marked og Tippen.
 
Han synes dette er spennende planer som viser vilje til fortetting og moderne byutvikling i framtidens Hønefoss.

- Vi i Tronrud Eiendom er glade for å kunne viser frem vår visjon for fremtidens Hønefoss til sentrale politikere. At Vamraak fra Høyre prioriterer å bruke tid på besøk i hjembyen og gjøre seg kjent med utviklingsplanene, mener vi lover godt for videre prioritet til utbygging av Ringeriksbanen som et fellesprosjekt med ny E16, sier Haakon Tronrud.

- Vi ønsker at flere sentrale politikere fra alle partier tar pulsen på vår region og gjør seg kjent med planene for fremtidens Hønefoss. Vi oppfordrer flere politikere til å besøke Ringerike og de mange spennende bedriftene her, vi har i alle fall åpent hus for alle som ønsker å bli bedre kjent med vår visjon, avslutter Tronrud.

Andre saker å lese

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

20-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Her monteres Norges første dinosaurskjelett: – Som lego for voksne

Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa