fredag, 31 mars 2017 12:23

«Den blå stasjonsbyen»

Skrevet av

I vår forrige artikkel om framtidsvyene for Sundvollen, presenterte vi bare en liten del av forslagene. Her kan du se mer, også i store bilder.

Det er et team bestående av Rejlers, Dronninga landskap og Arkitema Architects som har kommet med disse innspillene.

Stasjonsbyen Sundvollen skal bygges opp rundt jernbanestasjonen og Kroksundet, med «Jernbanekaia» som «strøket» i byen. De to hovedkanalene «Jernbanekanalen» og «Kleivkanalen» bringer Kroksundet inn i sentrumskjernen og feirer vannet. Dagens fjordkant med verdifullt biologisk mangfold bevares og tilrettelegges med turveier. «Kleivparken» ved Kleivbekkens os etableres som sentrumspark på Sundvollen. Det nye fjordbadet «Tyribadet» blir en attraksjon ved Tyrifjorden.

Fra fjorden til marka på 5 minutter

Ikke vær redd for å bygge litt høyt i den nye stasjonsbyen. Sundvollen blir en kompakt og blå boligby med høy tetthet rundt stasjonen, mange nye innbyggere, kanaler, parker og kort vei til det omkringliggende natur- og kulturlandskapet. Et hovedtema er den tette kontakten med vannet. Broer, brygger og vanntrapper gir mulighet for å komme tett på vannspeilet, dyppe tærne i vannet og sette ut kajakken. Opplevelser som understreker kvaliteten av å bo ved vannet.


Bykultur

Sundvollen tilrettelegges for gående og syklende. Dagens veier bygges om til beplantede gater med gode forhold for fotgjengere, syklister og kollektivtrafikk, og nye gater skaper nye forbindelser på tvers av Holeveien til fjorden og marka. Folk skal kunne gå til ”alt”, ha kort vei til tog og buss, og være uavhengige av bilen. Det er sunt å bevege seg og det er lettvint å gå når det er lagt opp til det. Sundvollens byakse får tydelige start-/endepunkter i Sundvollen hotell og «Tyribadet», og knytter sammen «Kleivparken», fjordkanten, stasjonen og «Jernbanekaia».

Klikk for store bilder:

{gallery}sundvollen{/gallery}

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa