fredag, 25 november 2016 15:03

"Gammal gris" fikk betale

Skrevet av

Den gamle mannen hadde brukt lang tid, opptil flere år, på å manipulere to kvinner i 20-årene til å tro at sex var en nødvendig del av en alternativ behandling. Nå må han i fengsel.

Den ene kvinnen ble fortalt at hun led av ulike lidelser/sykdommer, at han kunne behandle henne som naturmedisiner, naturlege eller lignende og at det ville få alvorlige konsekvenser for henne om hun ikke lot seg behandle av ham. Som følge av dette opparbeidet han seg et tillitsforhold med kvinnen og/eller en relasjon hvor hun var avhengig av ham. Kvinnen gikk i behandling hos ham mange ganger i uken og i noen perioder flere ganger om dagen. Under foregivende at det var nødvendig behandling for blant annet å hindre kreft og å få eggstokkene til å virke, førte han ved flere anledninger en eller flere fingre inn i hennes skjede.

Den andre kvinnen ble fortalt omtrent det samme. Under foregivende av at det var nødvendig behandling for smerter eller sykdommer, førte han ved flere anledninger sin penis, en dildo og en eller flere fingre inn i hennes skjede og sugde på hennes kjønnslepper.

Tiltale i saken, som er i begynnelsen av 70-årene, har bakgrunn som anleggsfører og fabrikkarbeider. Han har de siste 35 årene hatt interesse for alternativ behandling. Han har ingen formell utdannelse som alternativ behandler, bare et par helgekurs. Til tross for det, har han reist Østlandet rundt med en campingvogn og behandlet ca 3200 personer - alt omhyggelig journalført.

Når det gjelder de to fornærmede i saken forstår retten tiltalte dithen at en stimulering av g-punktet ville være av avgjørende betydning for å forbedre deres helsetilstand. Tiltalte har erkjent at han i forhold til begge de fornærmede har hatt sine fingre i skjeden for å stimulere g-punktet.

Denne dommen, som Ringerike tingrett avsa 24.11.2016, er på hele 15 sider. Det vil derfor ikke være mulig å få med alle detaljer her. Mannen hadde benyttet seg av langvarige og utspekulerte metoder for å tilnærme seg kvinnene seksuelt. Den manipulerende måten dette skjedde på, gjorde at kvinnene ikke reagerte raskere.
Konklusjonen til retten var at at den gamle mannen hadde benyttet sin posisjon for å skaffe seg seksuell tilgang hos de unge kvinnene.

Han fikk fengsel i ett år og tre måneder hvorav 6 måneder betinget med 2 års prøvetid. I tillegg må han betale kr 100.000 til hver av kvinnene i oppreisningserstatning.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa