mandag, 13 juni 2016 23:40

Kontroversiell erkebiskop til Hønefoss

Skrevet av
Theodosios Hanna Theodosios Hanna

I forbindelse med Al Quds dag (se faktarute) får Hønefoss besøk av den gresk-ortedokse erkebiskopen Theodosios Hanna.

Erkebiskopen har tidligere gått ut med en erklæring i al-Mayaaden TV om at folk som bærer våpen mot det syriske folk og den syriske hær, bare er verktøy for det israelske prosjektet som går ut på å splitte og kontrollere de arabiske statene i midt-østen.

Erkebiskop Theodsios er født i Palestina, har en doktorgrad i teologi fra Universitetet i Tessalonika i Hellas, og er æresdoktor i teologi ved Sofia Teologiske Institutt i Bulgaria. Erkebiskopen var del av den palestinske økumeniske delegasjonen som, etter invitasjon fra Verdens Kirkeråd, rapporterte fra Palestina for FNs Kommisjon For Menneskerettigheter.

Dr. Hassan Hilali vil også ha et innslag på møtet. Han er ansvarlig for ivaretakelse av moskéer i Jerusalem og i resten av Palestina. Han arbeider for å skape større forståelse mellom muslimer og kristne og deltar i en rekke palestinske dialogprogrammer mellom representanter for forskjellige trossamfunn.

Den tredje taleren er Rabbi Elhanan Beck, en antisionistisk jøde fra bevegelsen Neturei Karta. Han er født i Palestina, men familien forlot landet da de ikke ville leve under den israelske okkupasjonen.

Alle er invitert til dette åpne møtet som blir mandag den 27.juni på Comfort hotell Ringerike. Møtet starter klokka 18 med samtaler med kristne og andre interesserte i Hønefoss. Etter foredragene blir det kaffe, kaker og underholdning av sangeren Manl Mousa.

Arrangør er Den Palestinsk-Norsk Forening i Norge i samarbeid med Venner av Jerusalem/Al Qud. Tema for møtet er "Ord og tanker om situasjon i okkupert Jerusalem/ Al qud".


{AF}FAKTA OM QUDs DAG
Qud er det arabiske navnet på Jerusalem. Quds Dag eller Den Internasjonale Quds Dagen, er en årlig begivenhet som finner sted på den siste fredagen i Ramadan og som ble stiftet av Den Iranske Islamske Republikken i 1979 for å støtte Palestina mot sionisme og staten Israels eksistens, såvel som Israels kontroll over Jerusalem. Quds Dag blir også avviklet i mange andre land, hovedsaklig i arabiske og muslimske land som en protest mot Israel. Quds Dag i 2016 er fredag den 1.juli. Men muslimene feirer Quds Dag allerede etter solnedgang den 30. juni.{/AF}

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa