mandag, 30 mai 2016 14:22

Nå skal de markedsføre seg

Skrevet av
Her ligger det aktuelle området Her ligger det aktuelle området Foto: NITAR / Frank Tverran

På selveste nasjonaldagen kunne vi bringe nyheten om at Ringerike kunne bli ny lokasjon for en DCE-sentral. Nå har Ringerike kommune sendt ut en pressemelding på saken. Hønefoss og Kihlemoen skal markedsføres i Monaco neste uke.

Ringerike kommune har, sammen med industriaktører på Ringerike vurdert mulighetene for lokalisering av store globale datasentre på Ringerike. Det er Ringerike kommune og Follum Eiendom som sammen med Ringeriks-Kraft, EB, Vardar og Statnett har gått sammen om denne internasjonale industrisatsingen.

Arbeidet er startet opp etter anbefalinger fra Invest In Norway, som har sett det store potensialet som ligger på Ringerike for slike etableringer. Invest In Norway er Innovasjon Norge sin avdeling som jobber med å kartlegge industrimuligheter for utenlandske investorer til Norge.
Gjennom arbeidet har man fått bekreftet at Ringerike har svært gode forutsetninger for slike etableringer.

Stortinget har i statsbudsjettet for 2016 vedtatt redusert el-avgift for store datasentre. Dette for å sikre industriutvikling og verdiskaping på norsk fornybar kraftproduksjon i Norge. Det er estimert at det skal etableres flere ti-talls datasenter i Europa de neste fem årene. Apple, Facebook og Google har allerede etablert seg i henholdsvis Danmark, Sverige og Finland. Dette har gitt mange hundre nye arbeidsplasser i hvert land.

- Invest in Norway er svært fornøyd med det arbeid som Ringerike kommune og de samarbeidende industriaktørene har gjort. Vi mener at en tilrettelegging på Ringerike styrker Norge i konkurransen innen denne globale vekstindustrien, sier direktør i Innovasjon Norge, Finn Kristian Aamodt.

- Dette viser at Ringerike er en attraktiv region for etablering av internasjonal industri. Det viser også at vår region er viktig for det grønne skiftet og utviklingen av norsk fastlandsøkonomi gjennom etablering av nye og fremtidsrettede arbeidsplasser, sier ordfører Kjell B. Hansen.
- Dersom vi lykkes står vi overfor investeringer for mange milliarder kroner og etablering av flere hundre arbeidsplasser. Dette henger godt sammen med satsingen på ny E16 og Ringeriksbanen, sier ordfører Kjell B. Hansen.

Vil du vite hva som kreves av en lokasjon? KLIKK HER

Datacloud Europe 2016, klikk her

Spesielt interessant for vårt distrikt blir sesjonene den 9. juni. Da dreier det seg om dataskyen og interessante tema som:  "Enterprise challenges to the data center as a building block for cloud infrastructure"

 

Sist redigert tirsdag, 31 mai 2016 15:25

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa