onsdag, 04 september 2024 12:14

De militære får ikke plass i Thailands nye regjering

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Thailands nye statsminister, 38 år gamle Paetongtarn Shinawatra, presenterte onsdag sin nye regjering. Thailands nye statsminister, 38 år gamle Paetongtarn Shinawatra, presenterte onsdag sin nye regjering. Foto: AP / NTB

Thailands nye statsminister Paetongtarn Shinawatra presenterte onsdag sin nye regjering, der de militære kuppmakernes parti ikke får være med.

Kong Maha Vajiralongkorn har godkjent de nye statsrådene, og den 38 år gamle nye statsministeren fra partiet Pheu Thai ventes å legge fram sitt politiske program i neste uke.

Mange av statsrådene fortsetter i sine poster, men partiet som den tidligere militærjuntaen opprettet i et forsøk på å beholde makten, Palang Pracharath (PPRP), er ikke representert.

Det er første gang siden 2019 at PPRP, som ledes av den tidligere kuppmakeren Prawit Wongsuwan, ikke får være med i regjeringen.

Paetongtarn er datter av den omstridte milliardæren og tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra, som ble avsatt i et militærkupp i 2006 og senere dømt for misbruk av stillingen.

Tanten Yingluck Shinawatra var også statsminister en kort periode, men led samme skjebne og ble avsatt i et militærkupp i 2014.

Den nye statsministerens parti Pheu Thai kom kun på andreplass i valget, men klarte å samle en koalisjon etter at partiet som fikk flest stemmer, ble nektet å danne regjering.

Shinawatra ble ikke selv valgt inn i nasjonalforsamlingen, men det er heller ikke et krav for å bli statsminister i Thailand.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa