torsdag, 04 juli 2024 08:07

Hønefoss-mann ble lottomillionær

Skrevet av
MILLION-TALL: Andrepremievinneren hadde disse seks hovedtallene onsdag kveld. MILLION-TALL: Andrepremievinneren hadde disse seks hovedtallene onsdag kveld. Foto: Line Troller

Onsdag fikk vi en lokal andrepremievinner av 1,4 millioner kroner i Vikinglotto. Han kunne nesten ikke tro sine egne ører da han fikk telefonen fra Hamar samme kveld.

Ingen sikret seg førstepremiepotten i Vikinglotto-trekningen onsdag. Dermed vokser den til ca. 131 millioner kroner før neste trekning onsdag 10 juli.

En 28 år gammel mann fra Hønefoss var alene om å ha seks rette og vant med det hele andrepremiepotten på nøyaktig 1 489 035 kroner. Vi fikk snakket med den mildt sagt overraskede vinneren samme kveld.

Hadde lagret vinnernummeret

Den 28 år gamle hønefossingen var rask med å svare da vi slo på tråden etter Vikinglotto-trekningen. Han hadde nemlig lagret Norsk Tippings vinnernummer som «Lotto Hamar». Likevel var han ikke sikker på om det som videre hendte virkelig var på ekte.

– Nei? Nei? Nå har jeg skikkelig puls her, og jeg skjelver, nærmest roper mannen da Norsk Tipping avslører premien.

Fortsatt i tvil ble vinneren oppfordret til å gå inn i mobil-appen for å sjekke – og ganske riktig: Med Norsk Tipping på høyttaler fikk han også der beskjed om at han nå var Vikinglotto-millionær.

– Men i alle dager! Kan du slutte å tulle med meg? Å fy, det hadde jeg aldri trodd, gapskratter 28-åringen, mens samboeren er omtrent like sjokkert i bakgrunnen.

– Jeg er Vikinglotto-millionær, er du?

– Vi sitter egentlig og slapper av og ser på tv. Dette hadde jeg aldri trodd skulle skje. Å dæven, nå blir det sydentur!

I tillegg til endrede ferieplaner kunne mannen fortelle at han ønsket å betale ned både bil- og motorsykkel-lån.

– Og ennå har vi en million igjen. Jeg er Vikinglotto-millionær, er du? sier vinneren spøkefullt til samboeren.

At han nå var millionær kunne han delvis skylde på kollegaer for.

– Jeg spilte bare for moro skyld. Vi satt på jobben og de andre pratet om at de hadde spilt, så jeg bare leverte noe her og der jeg også. Det er helt tullete. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg egentlig har spilt på Vikinglotto. Jeg vet ikke helt hva det er en gang, ler mannen.

– Nå tror jeg at jeg skal gå og finne meg en øl. Kanskje jeg bare skal ta meg ferie nå, og ikke om to dager.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa