torsdag, 07 juli 2016 11:27

Den positive tendensen i stillingsmarkedet fortsetter

Skrevet av

Ferske tall fra FINN.no viser at det ble lyst ut flere ledige stillinger i juni i år sammenlignet med samme måned i fjor. Den positive tendensen vi har sett i stillingsmarkedet hittil i år fortsetter også inn i juli.

I juni 2016 var det over 16 000 utlyste stillinger på FINN jobb, en økning på vel 13 prosent sammenlignet med juni 2015. Bygg og anlegg, helse og omsorg og IT er fortsatt bransjene med flest ledige stillinger per juni 2016.

Mens det er god vekst innen bygg og anlegg, helse og omsorg, og industri og produksjon mot juni i fjor, er konsulent og rådgivning, og olje og offshore på 2015-nivå. IT-bransjen opplever en liten nedgang sammenlignet med samme måned i fjor, da det var 1205 ledige stillinger mot 1033 i år.

- Selv om nedgangen i enkelte bransjer fortsetter, ser vi at det er en generell vekst i antall utlysninger i nesten alle landets fylker. Med unntak av Rogaland og Vest-Agder, som fortsatt opplever en nedgang sett mot samme måned i fjor, er det ellers i landet en økning i antall ledige stillinger, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.

Vekst i Hordaland

For vestlandsfylket Hordaland er det i juni 2016 for første gang i år målt flere ledige stillinger sammenlignet med samme periode i fjor. Bygg og anlegg, helse og omsorg og olje, offshore og shipping er blant bransjene med flest utlysninger. Bygg og anlegg og industri og produksjon dominerer med meget sterk vekst over fjoråret – en økning på henholdsvis 57 og 68 prosent mot juni 2015.

Trafikkvekst

Samtidig som antall ledige stillinger øker på FINN jobb, er nordmenn fortsatt opptatt av å holde seg orientert om arbeidsmarkedet. I juni i år har FINN jobb hatt 1,52 millioner unike brukere på siden, en økning på tre prosent sammenlignet med juni i fjor. Da var det 1,47 millioner unike brukere innom siden.

Læring viktigere enn lønn

Hittil i år er det publisert 7074 stillinger i kategorien «sommer/sesong» på FINN. Det er en økning på tre prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I følge FINNs årlige jobbundersøkelse svarte 7 av 10 at de ønsket seg en sommerjobb i år. Selv om samme type jobber er aktuelt for både sommer- og deltidsjobber, er det en forskjell i hva vektlegges som viktige faktorer ved valg av jobb.

- Vi ser ofte at lønn er viktigere enn læring ved valg av deltidsjobb. Det er ikke tilfelle for sommerjobber, hvor arbeidsoppgaver vektes nesten like høyt som lønn. Her igjen er det en forskjell blant studenter med og uten deltidsjobb. For studenter med en deltidsjobb er arbeidsoppgaver, lønn og relevant erfaring viktigste faktorer ved valg av sommerjobb, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.

I begynnelsen av juli var det 74 treff på «sommer/sesong» på FINN.no. Det er derfor fortsatt muligheter til å skaffe inntekter i løpet av sommeren for de som er sent ute med å tenke på sommerjobb.

- Det er stillinger som servitør/kokk, lagermedarbeider og truckfører og innen helse og medisin som stikker seg ut blant de utlyste stillingene. Det er også muligheter til å skaffe seg korte engasjementer på FINN småjobber, innen alt fra båt- og hundepass til maling, snekring og transport. Jeg anbefaler imidlertid at man er tidligere ute neste år, avslutter Schjold.

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa