tirsdag, 19 mars 2024 12:41

Regjeringen splitter Ringeriksbanen og motorveiprosjekt – SV freser

Skrevet av
Et sabla rot, sier SVs Mona Fagerås om at regjeringen vil splitte opp prosjektet som både skal gi ny vei og jernbane til Hønefoss. Hun minner om at de har en avtale om å holde prosjektet samlet. Et sabla rot, sier SVs Mona Fagerås om at regjeringen vil splitte opp prosjektet som både skal gi ny vei og jernbane til Hønefoss. Hun minner om at de har en avtale om å holde prosjektet samlet. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Regjeringen lover penger til firefelts motorvei mellom Sollihøgda og Hønefoss, men ikke til Ringeriksbanen. Avtalebrudd, mener SV.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) vil sette av penger til E16-prosjektet i Nasjonal transportplan (NTP), meldte Ringerikes Blad tirsdag. Men togstrekningen som skal bygges parallelt med motorveien, er det ikke penger til i regjeringens forslag. Dermed er togutbyggingen skjøvet ut i tid.

Det kan ikke regjeringen gjøre uten videre, ifølge SVs Mona Fagerås.

– Regjeringen har tydeligvis glemt at vi har en avtale og ønsker å splitte opp prosjektet. Det er et sabla rot, sier Fagerås til NTB.

I budsjettavtalen mellom SV og regjeringen som ble inngått høsten 2022, ble partene enige om at Ringeriksbanen og E16-prosjektet omkring Hønefoss skal videreføres som et fellesprosjekt.

SV mener Ringeriksbanen vil gjøre det mer attraktivt å velge tog i stedet for fly mellom Oslo og Bergen.

Nygårds grep svekker SVs tillit til regjeringen, mener Fagerås, som sitter i transportkomiteen på Stortinget.

– Sånn kan vi ikke ha det. Regjeringen må ta ansvar og rydde opp, sier hun.

Regjeringens forslag til ny Nasjonal transportplan legges fram fredag, men en rekke tiltak er allerede offentliggjort.

Andre saker å lese

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa

If advarer om musespising på elbiler

16-09-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

If advarer om musespising på elbiler

Mus gnager i stykker biler, campingvogner og bobiler for millioner av kroner. If oppfordrer bileiere til å rydde bilen for fristende dropspapir, og sjekke kjøretøyet jevnlig for mus.

Les mer i RingeriksAvisa

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

15-09-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bratlien: – Vurderer å anmelde lekkasje av Marius-lydopptak

Marius Borg Høibys forsvarer Øyvind Bratlien sier til TV 2 at de nå vurderer anmeldelse etter Se og Hørs lydopptak-publisering. Link til opptaket nederst i saken.

Les mer i RingeriksAvisa