fredag, 01 april 2016 13:49

Expert-ansatte sa selv nei

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Butikkmedarbeidere med tariffavtale i Expert-kjeden har nå hatt avstemning om hvorvidt de fortsatt ønsker tariffavtale, eller om de vil velge en ny og bedre avtale med bonusordning.

Av de 23 butikkene og 446 medarbeiderne i Expert-kjeden som har vært omfattet av tariffavtale, har 19 butikker til nå gjennomført avstemninger. Ti av disse har valgt bonusordning, mens ni butikker har valgt å beholde tariffavtalen.

- Det er ikke riktig, slik det er blitt fremstilt i media, at ledelsen ønsker å tvinge nye avtaler på de ansatte. Vi har ønsket å gi våre ansatte i hver enkelt butikk et reelt valg mellom dagens tariffavtale og en ny avtale med bonusordning. For å kunne gi dette valget, var vi nødt å si opp den gjeldende hovedavtalen gjennom Virke, sier HR- og personalleder Morten Hovland i Expert Norge AS.

Ansatte i 19 av de 23 butikkene som til nå har hatt tariffavtale, har nå gjennomført lokale avstemminger. Den siste avstemningen skjedde torsdag ettermiddag, og det foreløpige resultatet viser at 48 av kjedens 61 butikker har valgt bonusordning og velger å stå utenfor tariffavtalen.

- Dette resultatet er vi fornøyd med. For oss har det vært viktig at de ansatte i hver enkelt butikk selv har kunnet velge, sier Hovland. De fire siste butikkene med tariffavtale gjennomfører sine avstemninger tidlig i neste uke. Expertkjedens øvrige 38 forretninger har ikke tidligere vært omfattet av tariffavtale. Hovland beklager at det er blitt oppfattet som om Expert-kjeden vil betale sine ansatte dårligere enn før.

- Det er viktig å forstå at vi ikke har tenkt å bruke mindre penger på våre medarbeidere. Vårt ønske er å anvende disse midlene på en enda bedre måte gjennom gode prestasjonsbonuser. Dette er nødvendig, både for å sikre at vi har fornøyde medarbeidere og for å konkurrere om de gode medarbeiderne når vi skal ansette flere. Samtidig har det vært viktig for oss at de ansatte i hver enkelt butikk har blitt hørt i prosessen, sier Hovland.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

19-09-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå åpner den unike hytta i Nordmarka for alle

For første gang kan du overnatte innendørs over 700 moh. i Nordmarka. Lørdag 21. september er det offisiell åpning av den nye DNT-hytta på Ringkolltoppen.

Les mer i RingeriksAvisa

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

18-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Ordfører vil fjerne russiske gateskilt i Kirkenes

Ordføreren i Sør-Varanger vil fjerne byens russiske gateskilt. Han ønsker også Nato-øvelser til Øst-Finnmark.

Les mer i RingeriksAvisa

Smertestillende for Tronrud

18-09-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Ola Tronrud er styremedlem i et nytt selskap som heter Harbinger AS. Med seg i styret har han Geir Atle Ekaas og styreleder Carl Christian Gilhuus-Moe.Aksjekapitalen er kr 50.000. Formålet...

Les mer i RingeriksAvisa

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

17-09-2024 Politikk NTB - avatar NTB

Sp rikker seg ikke om EUs energipakke

– Det er uaktuelt for Sp å innføre EUs fjerde energimarkedspakke. Det har vi vært klare på, og det står vi fremdeles fast på, sier Aleksander Øren Heen, energipolitisk talsperson...

Les mer i RingeriksAvisa